Efter husets renovering har Kongegaarden arbejdet ihærdigt på at forny udstillingernes udseende og skabe nye arrangementer i haven hen over sommeren 2018:

Der arbejdes på bedre formidling både annoncering og andet, man er nået et stykke af vejen. Fra næste måned vil man kunne se det nye Kongegaardshæfte, der sidst blev lavet i 2002, samt flere andre pjecer.

Som noget nyt er stuen i den ene legatbolig blevet inddraget til særudstillinger. Den første kunstner i rummet var Susanne Thea med fisk. I denne måned kan man se malerier samt tuschtegninger på væggene, midt på gulvet står der montrer med brosten og tørrede hortensiablomster som baggrund til sølvsmykker. Alt er lavet af den islandske kunstner Björk Magnúsdóttíer, som igennem mange år har arbejdet med kunst.

I de andre udstillingsrum i stueplan ses værker fra Isenstein samlingen, men i en helt anden opsætning. Udstillingen fokuserer på KROPPE, vist ved croquistegninger i rødkridt sammen med skulpturkroppe i rødler. I næste rum vises andre kunstudtryk, men her i harmoni. Nina Theilade står ved siden af en kendt balletscene malet i oliekridt, emnet kærlighed vises som tegning og i udtryk igennem den fineste skabte figur af et par. I et af de store rum ses badescener og malerier inspireret af Picasso og Gauguin. Farverne står klare og tydelige i det højloftede nymalede rum. Som supplement til malerier står der enkelte figurer af kvindekroppe. I herreværelset hænger et af Isensteins bedste malerier af hans elskede, Hildegard sammen med en herremodel både malet og lavet som buste i mørkt materiale. Det er virkelig et besøg værd.

Sommeren står for døren og dermed også arrangementerne i Kongegaardshaven. Haven er pt. under forandring af Slagelse kommunes entreprenør afd. i samarbejde med Kongegaarden.

Nogle af arrangementerne i haven vil få en anden karakter. En hel lørdag bliver for børn, med lege, musik og kreative muligheder. En anden hel lørdag skal der males kanonjolle på plader til skibsværftet på havnen, det bliver Kunstnergruppen Storebælt, der tager sig af den store opgave. Samtidig vil haven være fuld af kunstnere, der viser deres ting frem. Et andet nyt tiltag bliver en antikvitetsdag i haven med salg af gode gamle sager, samt mulighed for at få vurderet nogle af sine egne ting.

Selvfølgelig vil der fortsat være musik lige fra rytmisk folkemusik sammen med brasilianske toner, to musikere i verdensklasse ”Bugge og Wenzel”. Peter og Anders står for en hyggelig dag med fællessang med publikum. I mens de unge får en musikdag skabt i samarbejde med Korsør Produktionshøjskolen. BLUES må der til, så sommeren afsluttes af medlemmer fra gruppen Mojo, som hedder Nothing but a Trio.

Alt er sædvanen tro gratis bortset fra drikkelse mm.

Åbent alle dage kl. 11.00 til 16.00 undtagen mandag, gratis entré.

Foto: Joy Petrowsky

%d bloggers like this: