hf-rundingenHaveforeningen Rundingen
Slagelse Landevej 5
4220 Korsør

Friluftsliv for hele familien
Kolonihaver er en unik mulighed for bymennesker, der ønsker et aktivt fritidsliv med havedyrkning og sociale sammenkomster. Især folk der bor i lejlighed kan have stor glæde af en kolonihave for at komme ud i det fri, nyde solen, spille kroket, grille og måske blive selvforsynende i sommersæsonen med bær, frugter, krydderurter og grøntsager.

Selvforsynende om sommeren
Egen avl smager bare bedre, og det har stadig flere danskere fået øjnene op for. Et lille stykke jord kan, hvis den dyrkes optimalt, give forbløffende stort udbytte til en familie, og i Haveforeningen Rundingen kan man ved at bytte sit udbytte få en kæmpe variation af hjemmedyrket frugt og grønt på spisebordet: Kartofler, tomater, salater, græskar, kål, hindbær, jordbær, brombær, æbler, pærer, blommer og meget, meget mere.

hf-rundingen-markedDer er også plads til skønne blomster, som pryder haverne og vaserne fra de første vintergækker viser sig, til georginerne springer ud i alt deres pragt. Sommerblomster, der kan forkultiveres ellers sås på friland allerede fra marts/maj, er altid et hit i kolonihaver. Stauder, som kommer igen år efter år, dyrkes også i Haveforeningen Rundingen, som årligt afholder plantebyttemarked og loppemarked, hvor alle er velkomne.

Slagelse Kommune i front
Slagelse Kommune udmærker sig ved en ret høj procentdel af kolonihaver, her er nemlig ca. 8.000 etageboliger og over 1300 kolonihaver. 81 af disse haver er en del af Haveforeningen Rundingen.

Med et samlet areal på næsten 800.000 m2 udgør kolonihaverne i kommunen en betragtelig del af de grønne arealer, der fordeler sig på købstæderne Korsør, Skælskør og Slagelse. Haverne i Rundingen har et samlet areal på 52.290 m2. Der er et fælleshus, som er omdrejningspunktet for havefester flere gange i løbet at sæsonen.

Rundingen H/F er medlem af Kolonihaveforbundet for Danmark.

Beekeeping beesSummen og sværmen
Haveforeningen Rundingen er også kendt for sine bier, og 50.000 af de små summende insekter understøtter det gode haveliv på flere måder. Den hyggelige summen og sværmen omkring blomstrende buske indvarsler sommerens kommen. Og bierne sikrer med deres bestøvning en god høst af frugter og bær. Med bier på matriklen blive udbyttet markant større, og så kan biavlerne ovenikøbet høste den lækreste gyldne honning. 50.000 bier kan producere 50 kg honning om året til mennesker.

hf-rundingen-kroket