Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stor kunstudstilling af Thomas Kluge i Kongegaarden

januar 6 - februar 25

Ikke færre end 30 forskellige værker af kunstneren Thomas Kluge bliver udstillet i Kongegaarden, Regionalt center for kunst og musik i Korsør, fra den 6. januar -25. februar 2018. Værkerne er malet i Thomas Kluges ungdom, og flere har ikke tidligere været udstillet. Det gør udstillingen unik og giver besøgende en helt særlig mulighed for at følge en lokal kunstners udvikling.  

”Mens vi venter” er titlen på udstillingen af Thomas Kluge, som i starten af det nye år indtager Kongegaarden. Værkerne er fra perioden 1989 til 1994 og er privatejet bortset fra værket ”Mens vi venter III”, der tilhører Kø-benhavns Kulturfond. Der venter derfor de besøgende en enestående mu-lighed for at komme tæt på den lokale kunstners udvikling i årene, hvor Thomas Kluge gik fra at være en mand der malede, til at blive en dygtig kunstner med store evner.

Begyndelsen på en kunstners udvikling
– At det bliver Kongegaarden i Korsør, at Thomas Kluge har valgt at vise begyndelsen af sin kunstneriske færd, betyder meget for os. Vi kender Thomas Kluge i byen, og hans valg gør os både stolte og glade. Thomas Kluge er selvfølgelig følsom omkring billederne, der står som udviklingsbil-leder fra hans ungdomsår, og det har vi stor respekt for. Derfor glæder vi os meget til at byde besøgende velkommen til denne helt særlige udstilling med flere værker, som ikke tidligere er set udstillet, siger lederen af Kon-gegaarden Joy Petrowsky.

Titlen ”Mens vi venter” refererer til den periode, hvor Thomas Kluge udvik-lede sig som autodidakt kunstner.

Et scoop for både Kongegården og Slagelse Kommune
– Det er bestemt noget af et scoop, at Kongegaarden har fået udstillingen med Thomas Kluges ikke tidligere udstillede værker. Det giver god mulig-hed for at både lokale, men også kunstinteresserede fra hele landet vil lægge vejen forbi Kongegaarden i Korsør og få en helt særlig oplevelse, som endnu ikke er set andre steder. Det giver samtidig også god mulighed for at få sat Kongegaarden ekstra tydeligt på landkortet som et udstillings-sted, der er et besøg værd, uanset hvor man kommer fra, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen. (I)

Ud over selve udstillingen så kan kunstværkerne også opleves i en bog, der er skrevet af Thyge Christian Fønns-Lundberg. Bogen vil kunne købes i Kongegaarden for 150 kr. Der tages entre til Thomas Kluges udstilling, og prisen er 50kr. Er man medlem i en af foreningerne i Kongegaarden, er entreen 25kr. Der er åbent tirsdag til søndag kl. 11.00 til 16.00. Større grupper bedes give besked til Kongegaarden – info@kongegaarden.dk.
Flere oplysninger
Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:
• Leder af Kongegården Joy Petrowsky, tlf. 58377890 eller via mail
info@kongegaarden.dk
• Formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christen-sen, tlf. 51 64 81 04 eller mail troech@slagelse.dk

Fakta om Thomas Kluge
Thomas Kluge er autodidakt kunstmaler, der har boet i Korsør siden 2008, hvor hans kone er præst. Thomas Kluge debuterede på Kunstnernes Efter-årsudstilling i 1993, og har siden udført en lang række portrætter af bl.a. Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II, den kongelige familie og en lang række danske personligheder såsom A. P. Møller, tidligere statsmini-ster Anders Fogh Rasmussen m.fl. Thomas Kluge har haft separat udstil-linger på flere kunstmuseer bl.a. i Vejle, Holstebro, Aalborg, Skive samt på Nivaagaard. Desuden har hans værker været udstillet på Kronborg, Johan-nes Larsen museet i Kerteminde samt på Amalienborg.

Detaljer

Start:
januar 6
Slut:
februar 25

Sted

Kongegaarden
Algade 25 A
Korsør, 4220
+ Google Map
Telefon:
58377890
Hjemmeside:
http://www.kongegaarden.dk/